De Fijne Werkhond

hondenschool

Hersenwerk voor honden


Hersenwerk voor Honden

Hersenwerk voor Honden zijn puzzels waarin eten of voorwerpen verborgen zijn en die de zintuigen en het zenuwstelsel van honden prikkelen en daarmee de hersenen aan het werk zetten.


Hersenwerk stimuleert alle zintuigen van je hond en laat zijn hersenen flink werken. Ze moeten bedenken hoe ze een lekker hapje of een leuk speeltje kunnen bemachtigen. 

Honden die hersenwerk doen, moeten zich flink concentreren en gaan meestal volledig op in hun puzzel. Voor de meeste honden is 10 minuten hersenwerk per dag voldoende om hen geestelijk moe te maken en een voldaan gevoel te geven.


In een privéles danwel workshop leert u op een andere manier te kijken naar uw hond. Wat vindt hij leuk of niet leuk. Denk hierbij aan de soort puzzel maar ook aan welk materiaal de hond de voorkeur geeft. Hoe gaat u de puzzels aanbieden en opbouwen in moeilijkheid. Verder wordt u geïnspireerd om ook zelf leuke puzzels voor uw hond te bedenken. 


Graag verzorg ik voor u een workshop/privéles Hersenwerk  voor Honden bij u thuis danwel op een door u gewenste locatie (regio Midden Nederland/Utrechtse Heuvelrug).


                   Elke hond verdient hersenwerk!